2021 | Professional

MUSE Design Awards Platinum Winner

Zhonghai Wanning

Entrant Company

SSID

Category

Interior Design - Commercial

Client's Name

Hainan Shenzhou Peninsula D15 Dikuai Sales Office

Country / Region

China

The designer combines the natural geographical advantages with Wanning's unique cultural attributes, ingeniously integrates the elements of the cruise ship into the indoor environment, and reorganizes the best moving line design in a limited space. Breaking through the inherent impression of traditional sales offices, the narrative method is adopted in the design, taking the concept of cruise ship as a starting point, and integrating architecture, landscape and interior design.

The interior design uses simple and flowing lines to outline the space, and uses the decorative technique of cruise ship doors to divide and reorganize the space. The concept of smooth and smart cruise ship continues the interior lines, textures, materials and shapes, just like riding a boat carrying people trying to reach those vast places in the world.

Jazz white stone and stainless steel surface are selected for the service desk to create a sparkling spatial visual sense. Ceiling breaks the dullness in the form of curve division, makes the indoor structure more changeable and layered, and displays the elements of cruise ships in multiple ways.

The line of circular arc is applied in space in great quantities, clever and elegant,endless flowing lines are just like the gentle coastline of Wanning, which also echoes the architectural appearance characteristics. Large glass surfaces bring the picturesque landscape inside,the designer intentionally blurs the boundaries of each space and creates a continuous and homogeneous open interface, creating a simple and comfortable environment like the space of an art gallery.

Various distinctive artworks were used to decorate the sales center, such as the wooden bench in the corridor, which were all made of warm-toned woods, injecting vitality to the space. Lighting in the space was designed with appropriate color temperature, which created a friendly atmosphere for communication. Based on the concept of inheriting the natural charm of the former fishing village, designers chose to use sandstone, granite, wood and crushed stones, etc. as major materials´╝îretained the marks of the past.

Credits

Chief Designer/SSID
Wu Sun, Chuan Bai
Chief Designer/SSID
Chuan Bai
Photographer
Fandy
More Platinum Winners
Interior
2021
MUSE Design Awards - TAOYUAN SHIN KONG CINEMAS

Entrant Company

Rich Honour International Designs Co., Ltd.

Category

Interior Design - Commercial

Interior
2021
MUSE Design Awards - Shandong Jinan YuLongWan Villa

Entrant Company

Shaanxi Ocean Design & Engineering Co., Ltd.

Category

Interior Design - Residential

Interior
2021
MUSE Design Awards - Future Light Model Room

Entrant Company

Puhui Design

Category

Interior Design - Home Decor (NEW)

Architectural
2021
MUSE Design Awards - HUAWEI NANJING RESEARCH & DEVELOPMENT CENTER

Entrant Company

AECOM

Category

Architectural Design - Office Building