China   |  2021

MUSE Design Awards Platinum Winner

COFCO Shine City

Entrant Company

GEEDESIGN

Category

Architectural Design

Client's Name

COFCO

Sub-Category

Commercial Building

Engraving out the Mukden silhouette with care and precision The general planning of the project continues the urban texture, echoes the urban skyline at the site, and arranges the high/low level partitions of the community according to the home experience in living scenes, naturally connects to the city boundaries, furthermore integrates the theme garden of residential courtyard. While the garden-style courtyard continues the regional characteristics, then the building facade becomes an important brushwork to refine the context. We combed the overall environmental conditions of the base, based on the new classical academic style, closely combined the Mukdenese Red with the educational culture. We selected the most traditional building material "red brick", and matched with the creamy-white stone to unify the architectural style of the community. We have repeatedly studied the scale relationship between the materials at the facade design phase, using the classical three-section layout and the modern precision casting technique to integrate the classic elements, presenting the oriental scholars character brick by brick. Unconventional interface experience The “gate” is often the starting point to immerse into a space. It may be a tangible door, or a gate-like shape, furthermore to be an entrance of perception. As a transition between the community and the city, the interface of the commercial street adjacent to the main road connects the large area of the urban square with a super long scale, which is open and shared to the city. Super-scale gray space From the outer urban space into the community inside, the gray space of the entrance is 14m width, 10.8m height, which creates an image with a sense of ceremony. The abnormal character of the gray space does not affect people's sensory experience. At the human-scale, we use white hemp stone with different grain textures, which are processed by polishing, smooth slotting and tight seam stitching. The strong contrast is able to convey the builder’s craftsmen feelings in a better way.

Credits

Project Management ( COFCO)
Zhou Dan
Design Director (GEEDESIGN)
Ye Di
More Platinum Winners
Interior
Taiwan
MUSE Design Awards - Time Under the Sunshine
2021

Entrant Company

​Black Crystal Interior Design Co.

Sub Category

Residential

Interior
China
MUSE Design Awards - Zhengzhou Longfor Light Mansion 304 Villa
2021

Entrant Company

U-GENE Design

Sub Category

Showroom / Exhibit

Architectural
China
MUSE Design Awards - Slab Hill Lifestyle Lab
2021

Entrant Company

line+ & gad

Sub Category

Retails, Shops, Department Stores & Mall (NEW)

Interior
China
MUSE Design Awards - SAFE RUN RESEARCH CENTER
2021

Entrant Company

SUZHOU NEW CONCEPT DECORATION CO., LTD

Sub Category

Office