2021 | Professional

MUSE Design Awards Gold Winner

Banana Coffee

Entrant Company

Mango Design Studio

Category

Interior Design - Restaurants & Bars

Client's Name

Hangzhou bihuo Catering Management Co., Ltd

Country / Region

China

Located in a common, crowded and old community full of marketplace atmosphere, Banana Coffee is nearby the core block of Qianjiang New Town, Hangzhou. The designer tried to break the tranquility of the community with strong modelling language and create a dispute against the original marketplace status, which indicates that the industrial revolution has brought a strong impact and great fast forward to the originally quiet human development history.

Covering an area of 60 square meters, the project emphasized the concept of dynamic and static separation and combination, namely, five curved steel plates are inserted into the building in a dynamic manner, and the boundary between indoor and outdoor is blurred. The designer imagined it as the wreckage of a fallen plane, which broke the inherent living condition of the community. In a way of deconstruction and fragmentation, they became the core visual point of the whole design.

The originally complete metal plate was cut into five different shapes after extrusion. Among them, three curved metal plates covered with the storefront signboards of the original building were arranged at the entrance, so as to attract the passersby. The partition on the left of the entrance was transformed into a mirror integrating three circles, which became the clock-in point for every customer and met their online social demands.

With regard to the design of chairs and tables, the designer abandoned the unnecessary overlays of shapes and materials; while accurately controlling the proportion of geometric modeling, the strong sense of power was showed. With the seats and tea tables which can afford a cup of coffee in the outdoor courtyard, customers can pay more attention to products after sitting down. The oval chairs in the hallway form a strong visual conflict with the surrounding stainless-steel texture and luster due to its sound-absorbing cotton texture. The bar counter in the middle was cut transversely, so as to realize the dynamic and static separation and combination. The self-service table sticks to the long table like a black box, emphasizing its existence.

Credits

Chief Designer/Mango Design Studio
Jason Fan
Assistant Designer/Mango Design Studio
Pink Wang
Assistant Designer/Mango Design Studio
Alexx Wei
Assistant Designer/Mango Design Studio
Hans Wang
More Gold Winners
Interior
2021
MUSE Design Awards - Streaming Time · Tianshui

Entrant Company

JAMES LIANG & ASSOCIATES LIMITED

Category

Interior Design - Showroom / Exhibit

Interior
2021
MUSE Design Awards - TAIKANG HOUSE HAITANG BAY 101 RECEPTION CENTRE

Entrant Company

BEIJING SHANHE JINYUAN ART AND DESING STOCK CO., LTD.

Category

Interior Design - Commercial

Interior
2021
MUSE Design Awards - The Relaxation in Art

Entrant Company

HELIANGYI Design

Category

Interior Design - Mix Use Building: Residential & Commercial (NEW)

Packaging
2021
MUSE Design Awards - YiZhou-Feng

Entrant Company

ShenZhen Lingyun creative packaging design Co.,Ltd.

Category

Packaging Design - Limited Edition (NEW)