China   |  2021

MUSE Design Awards Silver Winner

JCD. Office Space

Entrant Company

JCD.interior design

Category

Interior Design

Client's Name

JCD.interior design

Sub-Category

Office

The protagonist of this project is a design studio located in Qi Mountains, Jiangyin. It was originally a residential building but was later converted into an office space by us. From the perspective of our company, we hope to be able to work in nature. In this hermit space, designers can do one thing with peace of mind-design.

The house has two floors. On the second floor are two independent office areas, which are used by the designer for office work. Each office area has large floor-to-ceiling glass and independent outdoor terraces. The terraces are used for rest. In many cases, people's spiritual recovery is dependent on Natural.

Then, we get an architectural space with natural green plants on one side and office space on the other. Connected with the lush outdoor landscape, people don't care about the worldly worries in it, but only feel the relationship between man and nature. Designers concentrate on design, free from time and space constraints, and enjoy the highest level of spiritual enjoyment.

On the first floor, there are kitchen, bathroom, tea room, material room and sharing space. The original idea was to set the first floor as a pure open space, and our own office on the second floor. People enter out of curiosity and have a rest on the first floor. There is also a sinking sharing space on the first floor, which provides users with unlimited possibilities. Social activities or events also happen here, free and changeable.

First of all, we chose a large area of floor-to-ceiling glass to replace all the redundant structures in the building. The large area of light-colored concrete floor is like a clean canvas, trying to make the surrounding natural environment better integrate into the interior. On the other side wall, we chose to install vertical windows to get a large-area sealing effect. Closing the windows can block the unbeautiful exterior scenery. In addition, the windows can only control the light, and the light will change over time, which can add a natural sense of movement to the entire building.

Credits

Chief Designer/JCD. Interior Design
Bo Li
Photographer
ingallery
More Silver Winners
Interior
United States
MUSE Design Awards - Doorways Into Open Access
2021

Entrant Company

Lorem Ipsum Corp

Sub Category

Historic Restoration

Product
China
MUSE Design Awards - Savile
2021

Entrant Company

Savile Mother&Baby Limited Co.

Sub Category

Baby & Children Products

Interior
Taiwan
MUSE Design Awards - Profound
2021

Entrant Company

uzdesign

Sub Category

Residential

Interior
Taiwan
MUSE Design Awards - Mansion of Dawn Light
2021

Entrant Company

SanGong Design

Sub Category

Residential