Taiwan   |  2021

MUSE Design Awards Platinum Winner

True Full Sea of Trees

Entrant Company

TrueFull Land

Category

Interior Design

Client's Name

Sub-Category

Residential

Take the neighboring street corner park and Shixing Road stream as the community space identity, connect the open and poetic space, and create a shared space for pedestrians, students, and neighborhoods. The construction of the woods echoes the agricultural area on the opposite side, extending the corner park and walking the green creek flora and fauna, just like being in a sea of trees. It is not tailor-made private residences for a single family, nor is it planning a commercial space that requires the most benefit, but caring for the composition of various different families, and caring for each household with a delicate heart. The design of this project uses public space to dissolve the boundaries of the building, introducing green landscape, breeze and sunlight, providing energy and inspiration in the light, shadow, water and green. As an extended space of a home, the public space can be shared, and it can also carry individuals and self. Dialogue, through the comfortable experience of space planning, creates a pleasant time. In terms of function, plan more diverse and comprehensive activity space types; suitable for all age groups and types of families: Playground for young people; gym, karaoke room, chess room, and reading center for young people; cooking class, yoga room; tea and wine tasting, cigar space for the more mature-aged group, etc. On the design side, boldly use a variety of different material changes; leather, stone, lacquer, and metal, let luxury and modernity juxtapose at the same time. The materials are calm and restrained, and the classics are internalized in the line proportions of the sky, the earth and the walls. The interwoven texture of stone and wood composes a humane and elegant atmosphere; the ritual sense of life is brought into the 100-meter corridor axis, which will provide the breathing space of the residents is connected. The design of this case removes many decorative design techniques, reduces non-essential material consumption, and strikes a balance between beauty and environmental sustainability. The use of material division can also meet the needs of design aesthetics.

Credits

ARCHIMAN Architects Planners Associates
WEI YEN LIU
lab modus
YU CHUAN CHANG
MUHE Landscape
PEI CHIANG SUN
More Platinum Winners
Interior
Taiwan
MUSE Design Awards - Flow of Zen
2021

Entrant Company

Yang Ying Chih Interior Design

Sub Category

Residential

Concept
China
MUSE Design Awards -  CITY OF SKY
2021

Entrant Company

SU HAOCHEN DESIGN FIRM

Sub Category

Other Concept Design

Interior
China
MUSE Design Awards - Good Luck Hong Kong Cuisine
2021

Entrant Company

SMT-Decoration Design

Sub Category

Restaurants & Bars

Packaging
China
MUSE Design Awards - Playing Card Queen Series Gift Box
2021

Entrant Company

Hangzhou Artbuer Visual Design Co., Ltd.

Sub Category

Cosmetics & Fragrance