Taiwan   |  2021

MUSE Design Awards Silver Winner

Enthusiasm Beneath

Entrant Company

MAO GUO Interior&Decoration Design Ltd.

Category

Interior Design

Client's Name

Sub-Category

Residential

The design of the project is based on the classical aesthetics and is infused with some modern flares. The core idea is to establish a livable space that bathes in the poetic beauty of simplicity. The designer started the design with the concept of a modern chic hotel, and added in imageries of passion to decorate the space. The design is completed with sunlight and air introduced into the space, creating a comfortable and cozy living environment. The dark tone of wooden floor contrasts with the white ceiling, making the space pop. The extensive use of wood creates a sense of steadiness, and echoes with the modernity from the titanium plating. The special lava-like lights and wall decorations, alongside the warm grey painted trims and elegant silver marble, symbolize the passion in this household. The cabinets and walls form straight lines and sharp angles that are rational and clean, while the curve form the ceiling shows the soft and delicate side of the owner. The overall color tone is simple and consistent but with clever twists. Just like the owner’s wanting for anything but ordinary, the space is amped up with some mirrors, reflective metals and indirect lightings. With the use of light colors, rose gold metal embellishments and paint coated glasses, the space is visually broadened and more translucent. The western style with some eastern elements added in elevates the living environment and makes the space becomes a visual feast. Layers of trims applied in different areas creates diversity. Through the uniqueness of each area the designer builds, the overall space remains consistent, and reaches a perfect balance between styles, aesthetics and functionality. The common area is framed with symmetrical proportions, and the designer uses textures and colors to create contrast. The dining room that connects the entrance and the living room highlights the transition of space with symmetrical door frames. Without any partition wall between the living room and the dining room, the space is now more efficiently used, more spacious, and comfortable.

Credits

MAO GUO Interior&Decoration Design Ltd.
TSAI YUN-CHENG
More Silver Winners
Landscape
China
MUSE Design Awards - Zigong Wanda City Park
2021

Entrant Company

棕榈设计集团

Sub Category

Concept Design

Interior
Taiwan
MUSE Design Awards - The Residence of Daylight
2021

Entrant Company

JIN HAO CREATIVITY INTERNATIONAL CO., LTD.

Sub Category

Residential

Packaging
United States
MUSE Design Awards - Good Trouble by In Good Taste Wines
2021

Entrant Company

In Good Taste Wines

Sub Category

Wine, Beer & Liquor

Interior
China
MUSE Design Awards - Love & Other
2021

Entrant Company

Touch Design

Sub Category

Spa / Fitness