2021 | Professional

MUSE Design Awards Gold Winner

Greenscape Frame

Entrant Company

Double_Design Architecture Studio

Category

Architectural Design - Residential

Client's Name

Country / Region

Taiwan

This architecture is located between alleys. An unique interior and exterior structure are customized based on the conditions of the surroundings. While greening the facade and beautifying the appearance, the designer makes sure to ingeniously include functions and practicality. The building line of the construction is set back to create more spaces for balconies and an extra facade functioning as a shade. These installations introduce more natural light in, while the squarish windows are set up based on the height of each floor’s greenery. This arrangement allows plants to grow along the building, at the same time making the facade more lively with geometric design. To ensure privacy, spaces without need of windows, such as staircases, bathrooms and kitchen, are arranged on the forepart and left side of the building, which is close to neighborhood buildings.



The forepart of the lower floors are installed with steel vertical lattices in order to create an entrance as a buffer against disturbance of nearby streets. Balconies, balcony deckings and french windows are organized on the rear of the house, where the view is the best.



The whole building is coated in white. The dark grey lattice of the flower floors strengthens the sense of stability of the building. Decorated with dark-grey lattice on the lower floors to strengthen the sense of stability, the building is coated mainly in white with other layers of colors. The transparency of lattice installations helps establish a light-hearted feeling.



Bathrooms and kitchens of each floor correspond to the exterior frame, applied architectural concrete and small windows. The most beautiful parts of the building are no doubt the side and rear facades, which are greenified by plants. The color tone of achromatic colors applied organically fits the surroundings. The design makes the building unique with installation of vertical greenery, extra facade windows, and balcony lattices, yet easily allows it to blend into the surroundings without ruining the whole view.

Credits

Double_Design Architecture Studio
FAN KANG YU
Double_Design Architecture Studio
CHIANG KUEI CHU
Double_Design Architecture Studio
CHEN SHIH KAI
More Gold Winners
Interior
2021
MUSE Design Awards - Qiancheng Kindergarten, Shenzhen

Entrant Company

BSA DESIGN

Category

Interior Design - Children's Rooms & Nurseries

Architectural
2021
MUSE Design Awards - Homestay Project at Dajing

Entrant Company

REMAC TY

Category

Architectural Design - Hospitality

Interior
2021
MUSE Design Awards - Tea Yard

Entrant Company

IND

Category

Interior Design - Renovation

Interior
2021
MUSE Design Awards - Lavazza Casa 1895

Entrant Company

Ralph Appelbaum Associates

Category

Interior Design - Exhibits, Pavilions & Exhibitions