China   |  2021

MUSE Design Awards Platinum Winner

GAN DIAN CENTER

Entrant Company

AU Architectural Planning and Design Consulting

Category

Architectural Design

Client's Name

GANDIAN GROUP

Sub-Category

Mix Use Architectural Designs

On the bank of Ganjiang River, close to the city landmark "Bayi Bridge" and the famous historic building Tengwang Pavilion of Tang Dynasty, GAN DIAN CENTER is sited in an important historic section and the core urban area. How to lead the renewal and development of the old city through project development while respecting the history is an important problem to be solved by the project. Architects are very excited about the location of the project. The nearly 250m super high-rise building will become the new urban skyline on the bank of Ganjiang River, hence creating space feeling for the city is the focus of attention. The urban core area presents a highly intensive development intensity. This project integrates multiple functions, such as business, commercial, office, hotel and so on. Under such comprehensive conditions, architects hope that it will become a friendly, ecological and positive urban space open to citizens, and create an urban interface based on the people-oriented core concept. The project solves the integrity issue of each function space and creates a richer architectural space experience through multiple large-span spaces such as aerial connected body and lower-region connected body. Due to the limitation of sunshine conditions, based on the comparative study of high-rise buildings in the district and the surrounding conditions of the project, architects finally chose to connect the 250m super high-rise office building and the 78m high hotel in the air. This approach solves the problem of creating a sense of wholeness while creating a unique aerial landscape experience for citizens. The infinity swimming pool and rooftop garden also make active use of the landscape resources of Ganjiang River. As a landmark project of the city, GAN DIAN CENTER actively participates in the improvement of regional environment. The building creates an ecological urban shopping mall by applying retreated terraces, terraces, landscape trails, vertical greening, roof greening and other methods, which can not only meet the basic needs of commercials, but also create a three-dimensional landscape space for the city.

More Platinum Winners
Architectural
United States
MUSE Design Awards - Thompson Dallas
2021

Entrant Company

Giant Noise

Sub Category

Hospitality

Interior
China
MUSE Design Awards - JP Lab
2021

Entrant Company

XU Studio

Sub Category

Sustainable Living / Green

Architectural
Hong Kong S.A.R., China
MUSE Design Awards - Suning Xi’an High-tech Zone
2021

Entrant Company

PH Alpha Design LTD.

Sub Category

Mix Use Architectural Designs

Interior
China
MUSE Design Awards - Memory of Firenze
2021

Entrant Company

Mulplan Interior Design

Sub Category

Commercial