2021 | Professional

MUSE Design Awards Gold Winner

Long View

Entrant Company

JAMES LIANG & ASSOCIATES LIMITED

Category

Interior Design - Showroom / Exhibit

Client's Name

Country / Region

China

This project is located in Changchun, China, surrounding by many academic institutions. Inspired by traditional Chinese calligraphy, the art of calligraphy and ink, and northeastern culture, this case integrates the aesthetics of calligraphy and spatial language to construct spatial tension with the rhythm of calligraphy. Combined with the oriental aesthetics of mortise and tenon structure, it allows light, lines, structure and sequence to intertwine here and there, glowing with a sense of spatial and cultural experience.



The fa├žade is simple and pure white, and the glass curtain wall reflects the water scene. The oval-shaped "Eye of the Pure Moon" in the water breaks the closed enclosure of building and landscape, and extends the interior with classical garden borrowing techniques to incorporate nature and light. The strength of traditional calligraphy and ink treasures are carried through the interior, and the luminous curved wall uses translucent fiber glass laminated with rice paper in the outer layer, while the extra-long front desk uses the form of a brush to bring a progressive visual experience. The original IP hairy rabbit sits with its legs crossed on the block composed of mortise and tenon structure, vivid and three-dimensional. The brown block hollow observation deck widens the original boundary of the space, and nearly thirty meters of dazzling acrylic hollow device simulates the unfolding bamboo. The skylight introduces the sky light, the bar takes the momentum horizontally, the wooden veneer of imitation bamboo slips is continuous and unified, and the staircase swings back, in which the design is vigorously wielded.



On the second floor, an independent movement line is set up to pave the way for children's education atmosphere, and after the sales function, it can be used for the extension of commercial space for aesthetic education. The project mainly uses recyclable and biodegradable environmental protection materials, technology veneer wood veneer, large area of environmental protection art texture paint, the use of resin kale board instead of natural supplies, the ground water-ground artificial stone can be re-polished into raw materials to reduce waste materials.

Credits

Design Director
Melody Lau
Executive Director
Yee Xiong
Project Director
Annie Feng
Fit-out Project Director
Luo Pinyong
Fit-out Project Director
Wang Bo
Fit-out Project Director
Liang Ying
Design Team
Xin Renxing
Design Team
Peng Jintao
More Gold Winners
Architectural
2021
MUSE Design Awards - THE CAMPUS

Entrant Company

KOKUYO Co.,Ltd.

Category

Architectural Design - Office Building

Concept
2021
MUSE Design Awards - Qingdao Steel Fortress Showroom

Entrant Company

SUNNY NEUHAUS PARTNERSHIP

Category

Conceptual Design - Exhibition & Events (NEW)

Interior
2021
MUSE Design Awards - Elegant White

Entrant Company

ONE Research Design

Category

Interior Design - Residential

Interior
2021
MUSE Design Awards - STARHAUS HOTEL

Entrant Company

SOMORE Interior Design Limited

Category

Interior Design - Hotels & Resorts