China   |  2021

MUSE Design Awards Platinum Winner

Xuhui Sanya Boyue Villa

Entrant Company

Chanku And Partners

Category

Interior Design

Client's Name

Sub-Category

Residential

According to the mountain trend, the design was disassembled again, and the space system was re-divided on the original structure. From bottom to top, the vision is gradually broadened. Starting from the mountain, people can walk to feel the natural wind and see the distant sea and the sky above. With the support of mountains, each floor is naturally connected with the mountain, and the landscape extends from the terrace to the outside, while the forest stands out. By increasing the height of the window, people can see the blue sea and green mountains, which is a resort truly symbiotic with nature. Stepping into the hall, the spatial axisymmetrical visual experience forms a sense of ritual in the space, and the overall color tone is matched with beige and oak, which is fashionable and soft. The wall surface is ivory white natural cave stone, retaining natural texture. Through strict sample selection, the designer can ensure the perfect mosaic of stone texture, extend the natural senses to the interior, achieve the unity of design and visual cohesion, and enhance the spatial tension. The spiral staircase is an artistic curve device in the space, which connects the whole space in series, and the space seems to have life, just like the sudden waves on the calm sea. This design introduces the outdoor scenery into the tea room, which gives birth to a lively and fragrant warm heart from four seasons' leisure, giving up glitz and enjoying a quiet corner. The bedroom continues the warm texture, the texture sense of texture paint is combined with wood, the flashy design is abandoned, and the "quality" of various materials is used to make level changes, so as to unify the space materially and provide a unique atmosphere for each room, while presenting a simple but rich temperament. The designer uses the soft touch-up of lines and rounded corners, divides the space with horizontal and vertical geometric structures, and integrates colors into the main tone of the earth system to bear a real life, which can perceive people's emotions and store their physical and mental residences.

Credits

Chief Designer/Chanku And Partners
Yubao Chu
Assistant Designer/Chanku And Partners
Zhaoxian Yao
Photographer
One Thousand Degrees Image
More Platinum Winners
Interior
China
MUSE Design Awards - Shiguang Jinyun Show Room
2021

Entrant Company

JSD Design

Sub Category

Showroom / Exhibit

Architectural
China
MUSE Design Awards - Urban Design of Ban Xue Gang High-tech Zone in Shenzhen
2021

Entrant Company

RJRX Urban Planning & Design Consultants Co. Ltd., Shenzhen., China Building Technique Group Co., Ltd. (North Area), Lifetree Wisdomkey (South Area)

Sub Category

Urban Design

Interior
China
MUSE Design Awards - YUN XI JIN TING
2021

Entrant Company

Huge Rock Design

Sub Category

Exhibits, Pavilions & Exhibitions

Interior
Thailand
MUSE Design Awards - THE FORMALISM (SEA) WAVES
2021

Entrant Company

MOTTE INTERIOR DESIGN FIRM CO.,LTD

Sub Category

Residential