China   |  2022

MUSE Design Awards Gold Winner

Landscape Design of Zhengzhou Midea · Smart City

Entrant Company

Yuanshu Institute of Landscape Planning and Design, Beijing

Category

Landscape Design

Client's Name

Midea Real Estate Central Region

Sub-Category

Residential Landscape

The project is located at the junction of Zhengshang New Area and Zhongyuan New Area, with convenient transportation, close to Zhengzhou West Railway Station and the ring expressway. The surrounding educational and ecological resources are superior, and the future development here can be expected. Midea Healthy Living Plan is to build "Dimension G Living Community" and explore a new way of life in the future community with "5M Smart Healthy Community" as the value system, to establish the core idea of close to nature, actively participate and realize the magnetic resonance between man and the field. Communication and space boundary reconstruction are built here to create a life experience of boundless symbiosis, and to create multi-dimensional sensory experience memory. The park design is combined with science and technology to create the interconnection of the whole area, so that people can experience the ubiquitous connection, AI, display and scene. Smart technologies are used to ensure healthy, entertaining and interesting community life. Landscape Strategy used in the design are Green, Science and Technology, Art, and Interaction four in one to create the model of future living that integrates the characteristics of the information age. The Landscape Vision are boundless symbiosis, multidimensional perception, healthy wisdom, park style landscape construction, immersive landscape experience and interactive future technology. From the perspective of the five senses of "vision, smell, hearing, taste and touch", as the carrier of human and nature, absorb the energy of the force and create a future life scene of "M-Doll Image Display - Five Senses Health Garden - Natural Theater - Sharing Wisdom Livingroom - Bubble School". And there has the dreamiest invitation letter of M-Boy – take the image of M-Boy holding the invitation letter as the entrance space, and the design method of curve makes the site more flexible and softer. The combination of falling water and steps enriches the site and plays a good guiding role. When night falls, the stars and trickling water cover the site with a hazy artistic conception.

Credits

Design Director
Peng Zhang
Scheme Design Team
Erbao Liu
Scheme Design Team
Yin Liu
Scheme Design Team
Meiyang Liu
Construction Drawing Design Team
Jing Li
Construction Drawing Design Team
Xin Liu
Construction Drawing Design Team
Yunjing Bai
More Gold Winners
Product
Hong Kong S.A.R., China
MUSE Design Awards - WarmerBand
2022

Entrant Company

KnitWarm Limited

Sub Category

Personal Care (NEW)

Interior
Taiwan
MUSE Design Awards - Stage of Golden Spike
2022

Entrant Company

Loe Interior Design

Sub Category

Showroom / Exhibit

Interior
Poland
MUSE Design Awards - AGAMEDE – High-throughput Screening Laboratory
2022

Entrant Company

Institute of Bioorganic Chemistry, Polish Academy of Sciences (IBCH PAS)

Sub Category

Other Interior Design

Interior
China
MUSE Design Awards - XINHU RIVERSIDE GARDEN
2022

Entrant Company

Design333

Sub Category

Residential