Taiwan   |  2022

MUSE Design Awards Silver Winner

Harmonious Tone

Entrant Company

PENGPEI

Category

Interior Design

Client's Name

Sub-Category

Residential

This project is the plan for a single-story residence; the actual indoor area is about 70m2 with a dining room, a living room, three rooms, a kitchen and two bathrooms for the main functional portioning. To accomplish the optimal user benefits, part of the wall lines was removed. Together with the combination of accurate proportion arrangement, this is meant to enlarge the space, weaken the sense of closure and create the high sales per square meter containing a large amount of storage. Secondly, light-medium such as glass is used to replace the physical walls, reinforcing visual sensation and the flow of lights and shadows. The quality gray-tone setting with low restriction and zero stress was further applied to allow for correspondence between the design elements. The selected foyer flooring is a unique collage of wooden tiles to bring out the lively and distinctive boundary between the interior and the exterior; the high cabinet on the left and the end cabinet combined exquisite linear segmentation and integration of continuous surfaces, thereby simultaneously achieving storage, display, column volume and the decoration of the electricity meter box. The living room and dining room adopted the open setting of shared depth of field, where the common venue color tones of cream, dark and light gray colors naturally sculpted the cozy yet relaxing scenario and tolerance. The private space also continues with the simple modern style, amongst which the bedhead in the master bedroom has adopted a board wrapped with maroon casting leather, accentuating distinct personality and stabilizing the main visual sensation together with the warm tone of the wooden flooring. The kids’ rooms are in light colors, where the connection between the reading desktop and the bedhead especially applied rounded corners to avoid dangerous sharp corners, demonstrating particular thoughtfulness via ingenious details.

Credits

Design Director
Liao, Yu-Teng
More Silver Winners
Interior
China
MUSE Design Awards - Nanjing ROYAL WAY TEEN | Italian Light Luxury Wedding Hall
2022

Entrant Company

上海宫设设计工作室

Sub Category

Cultural

Interior
China
MUSE Design Awards - Four sculptures
2022

Entrant Company

Henan Yuefantang Decoration Design Co., Ltd.

Sub Category

Office

Product
Hong Kong S.A.R., China
MUSE Design Awards - The Legend of Cheung PO Tsai
2022

Entrant Company

Ha! Design Studio Limited

Sub Category

Toys

Landscape
China
MUSE Design Awards - HUASHI PARK
2022

Entrant Company

WTD GROUP

Sub Category

Parks & Open Space Landscape