2020 | Professional

MUSE Design Awards Gold Winner

Timeless

Entrant Company

E&C DECO Interior Design

Category

Interior Design - Residential

Client's Name

Country / Region

Taiwan

The client requires a study room and the living environment is of hotel-like quality to fulfill the need of the family to stay relaxingly. They wish to provide for the son to stay until adulthood and do not need much renovation in the future. Thus, the spatial design has fulfilled the durability and usability of a long-term residence. The clients only preferred black and white color tones, give full trust to the designer in the application of colors, leather, wood, and other elements to create a warm and modern living environment.

The partition between bedrooms is reconstructed. Besides glass material, segments of lines are used as a wall decoration to break the narrow visual sense. Beams are covered by wooden decorative grilles, paint and veneer are used on the ceiling to reduce visual interference caused by big beams. Merging sculpture art display wall and beveled bedroom door wall into the TV wall increases the sense of extension. Floor tiles of the kitchen are connected with the living room at an angle form the flow guidance.

The partition between bedrooms is reconstructed. Besides glass material, segments of lines are used as a wall decoration to break the narrow visual sense. Beams are covered by wooden decorative grilles, paint and veneer are used on the ceiling to reduce visual interference caused by big beams. Merging sculpture art display wall and beveled bedroom door wall into the TV wall increases the sense of extension. Floor tiles of the kitchen are connected with the living room at an angle form the flow guidance.

The designer has used vertical wooden grilles, veneer and grey spray paint,the upper part of the partition wall between the living room and study is made of glass and the main axis of the TV wall extends to the bedroom entrance create a widening effect.

Besides, the chaotic fire sprinkler and pipelines appeared on the original ceiling of the house plus the installation of air-conditioning, adding challenges to the construction. The design solution has successfully overcome those issues via excellent design and construction quality.

Credits

E&C DECO Interior Design
Chia-Chi Yeh
More Gold Winners
Interior
2020
MUSE Design Awards - THE PUYU菩瑜空间

Entrant Company

WAH Original Space Architecture Design Institude

Category

Interior Design - Showroom / Exhibit

Interior
2020
MUSE Design Awards - Urban Sunshine

Entrant Company

Yucheng Interior Decoration Design Co., Ltd

Category

Interior Design - Residential

Interior
2020
MUSE Design Awards - Preserving tradition and innovation BANK

Entrant Company

TANSEISHA Co., Ltd.

Category

Interior Design - Office

Interior
2020
MUSE Design Awards - Ploom Shop GINZA

Entrant Company

wipe

Category

Interior Design - Other Interior Design