Taiwan   |  2020

MUSE Design Awards Platinum Winner

Dialogue Between Modern and Nature

Entrant Company

THEWALL

Category

Interior Design

Client's Name

Sub-Category

Residential

The design concept of the project is derived from the flying clouds of the sky outside the house, of which can be seen from the French window at the living room, facing the yard. This concept has also hidden the message of the enthusiasm of the client towards flying in the sky. The space layout has been reorganized without altering the building appearance. The entrance is switched to the south, adding a grandeur foyer. As a flow guide line, the cross-pattern on the floor divides different zone while the furniture is arranged freely. Erasing the sense of pressure, the ceiling is covered with mirror material. Ground floor is designed as an open layout, while the French windows bring in the exterior scenery. Passive design of air circulation is applied in this project. The materials used include hard wood, walnut wood, Italian brand paint, stone material, bespoke branded furniture and lightings, mirror material and veneer for ceiling. The interior of the solarium in the yard is sunken to avoid the view obstruction. Glass materials bring in sunlight, creating a bright warm space for leisure activities. The wall of the stairs is covered by fine wool fabric, matches with bespoke Flos chandelier, the walnut wood made stair treads, creating a sense of avant-garde. The original layout of the residence is considered out of order. Thus, the designer has decided to carry out a big transformation. During the design process, the client has participated in the whole construction phase besides he has also trusted and supported the designer and his detailed work. The overall design and construction process have been carried out smoothly. Due to the original space layout is unideal nor functional, this residence requires a rather large scale transformation in order to have a perfect organization of each functional space. However, this is a remote project for the design team, the challenge is to have the precise measurements and accurate detail drawings for the construction by the local builders. The active participation of the client has pushed the project forward and is successfully built within one year of construction.

Credits

THEWALL
Yong Qun Pan
THEWALL
Wei Ting Lin
More Platinum Winners
Landscape
China
MUSE Design Awards - Wangxiang Ecopark
2020

Entrant Company

Guangzhou S.P.I Design Co., Ltd

Sub Category

Rural Design

Landscape
Thailand
MUSE Design Awards - De Farm
2020

Entrant Company

IXORA design limited

Sub Category

Residential Landscape

Interior
Taiwan
MUSE Design Awards - Eastern Neoclassical
2020

Entrant Company

Peter Interior Design

Sub Category

Residential

Interior
China
MUSE Design Awards - Residence Guan
2020

Entrant Company

V2GETHER Design Co.,Ltd

Sub Category

Residential