Taiwan   |  2020

MUSE Design Awards Gold Winner

The Tree

Entrant Company

LONG WIN INTERIOR DESIGN

Category

Interior Design

Client's Name

Sub-Category

Children's Rooms & Nurseries

Design Concept The present project is about a Childcare Center, the proprietor hopes to design a parent-child space that both loved by adults and children. In view to meet the request, therefore planning from the nursed children and caregivers’ perspective. Meticulously set up clear illumination, smooth flow and essential facilities, consequently to create a comfy environment for all the parents, young children and caregivers feel with peace. Make use of the newborn baby pure white hue as the spatial base tone, and assort with the balmy sensation of timber, so as soften the rigid feeling of the construction. Also bring in some green elements, hence shape a serene and chic circumstance, and then gently open arms to welcome every child. Style Circumstance The center basically takes care of young children. Habits and characteristics, thrive and worry-free are the key consideration of this project. In addition to looking forward the children can grow up in the unstrained space, more important to response the parents' expectation of letting children feel lighthearted of their first phase of learning. Accordingly, the color scheme and layout of the whole space would be the first priority. Place a tree into the bright clear room from outdoors to bring out a situation of strolling in the park, and as well to drive away the restlessness of disturbed mind. The lawn green sofa and the mural cast delightful reflection that makes the space release with a fun touch. Make use of white hue for the most space, match with light colored wood and green feature, and thence bring about a tranquil, sincere ambience of innocent childlike beneath the sunlight. Spatial Configuration Take the advantage of the natural light and the more than 6 meters high ceiling to create the capacious perception. The planted banyan tree in the center, match with the raised tree-shape staircase, both become the focal points of the design. Embellished grassy ornaments into the concise, serene and cultured surrounding, as well as making the space full of vitality.

Credits

Design Director
SHIH YUN LUNG
More Gold Winners
Architectural
China
MUSE Design Awards - Wuhan Optical Valley Digital Economy Industrial Park
2020

Entrant Company

LHA ARCHITECTURAL DESIGN CO,LTD

Sub Category

Public Building

Product
Austria
MUSE Design Awards - KF 520 - THE NEW WINDOW GENERATION
2020

Entrant Company

Internorm International GmbH

Sub Category

Other Product Design

Interior
United States
MUSE Design Awards - Rykadan HQ
2020

Entrant Company

JERDE

Sub Category

Office

Interior
China
MUSE Design Awards - Lijiang Snow Mountain Art Gallery
2020

Entrant Company

SWS Group

Sub Category

Living Spaces