Hong Kong   |  2020

Neverland

Entrant Company

Artwill Interior Design House

Category

Interior Design

Client's Name

Sub-Category

Living Spaces

Peter Pan once said “Go on… grow up! But I’m warning you, once you’re grown up you can never come back.” Families with young children often struggle with the dilemma of how to create child friendly space while keeping a stylish home. In this 1,891 sq.ft. duplex in Hong Kong, a beautiful design and a fun space for children did not have to be mutually exclusive. Walking into the main living space, you may never know the family has 3 young children. It was important for the family to have a clutter-free and calm space to gather and entertain. The sofa is low to the ground to let the children climb easily, but also to give height to the space. The bright painting is the focal point of the room, but also serves to hide the upright piano. Despite the traditional setting, sofa is placed in the middle of the living room, whereas the TV panel is set against the full height window with a wooden striped panel. This arrangement enhances the broad view and natural light shining through the space. There is a wooden corner in the living area, this is a staircase led to the upper floor. Textured surface emphasised the natural theme of the project, a sense of warmth, vitality is reflected. You are first greeted by the 14 ft. green wall. Light casts down from the faux skylight, just as if you’re climbing up to a forest canopy. At the top, you find the children’s library. Even Wendy needed a quiet hideout from the lost boys at times. Decorated with bright colours and natural materials, the nursery is an enchanted tree house, high up in the clouds....with such a happy home, who would want to grow up?

More Gold Winners
Lighting Design
Taiwan

Entrant Company

+ing

Sub Category

Street Lighting

Interior Design
Taiwan

Entrant Company

KAIFENG interior design

Sub Category

Residential

Lighting Design
Russia

Entrant Company

CENTRSVET

Sub Category

Track Lighting

Interior Design
Taiwan

Entrant Company

Studio X4

Sub Category

Residential