China   |  2021

MUSE Design Awards Platinum Winner

Jilin Camp Visitor Centre

Entrant Company

ARCHIHOPE Shenzhen Hihope Zhu Architectural Design Office

Category

Conceptual Design

Client's Name

Mr. Lin

Sub-Category

Travel / Recreation

The goal of the design is to minimize the impact of cultural tourism buildings on the environment. Located in a country scenic spot in Jilin Province, the project belongs to the VIP exhibition area of the local tourist reception center. The site is between the existing building and the scenic spot. It is constructed in a place with a relatively gentle slope, and its narrow plane determines the linear layout of the building. In order to create as wide landscape and experience as possible for tourists, our design introduces the concept of living room into the exhibition area, so that tourists can experience a formal extension of home. Inside the building is the space for contemporary art and leisure, and in the rear is a camp for tent camping, field expansion and outdoor activities. The project is to provide part of the services and ancillary for the activities of the camp. Its narrow "shell" is in contrast with its transparent and bright indoor environment , which reflects the concept of the design. The outward appearance of the building is simple with the reinforced concrete facade, while the huge glass curtain wall shows people the indoor space where works of art and the natural landscape become the main interior elements. A natural design should pay attention to learning from nature, and not completely copy the combinations of natural vegetation, because not all the natural combinations meet the physical and spiritual needs of people. When designing, we should not only consider the characteristics of the environment itself, but also take the needs of the human body into account. A landscape design isn’t included in the project. Consequently, the house is located in the natural terrain, so that you will have a vast view of the surrounding wherever you are indoors. The camp is in harmony with nature. Inside the building, the landscape is introduced into the interior to the maximum, which is to keep the most natural physical and mental experience for tourists. In the warm room, you can see the highest level of your basic nature.

Credits

Chief Designer/ARCHIHOPE Shenzhen Hihope Zhu Architectural Design Office
Hihope Zhu
More Platinum Winners
Architectural
China
MUSE Design Awards - Guizhou Longtang Targeted Poverty Alleviation Project
2021

Entrant Company

gad × line+

Sub Category

Hospitality

Interior
China
MUSE Design Awards - JP Lab
2021

Entrant Company

XU Studio

Sub Category

Sustainable Living / Green

Architectural
China
MUSE Design Awards - Ningbo Yinzhou Longfor Paradise Walk TOD Complex
2021

Entrant Company

SHUISHI

Sub Category

Mix Use Architectural Designs

Architectural
China
MUSE Design Awards - DAHUA • PARK CITY Exhibition Center, Kunming
2021

Entrant Company

PUSPACE

Sub Category

Other Architectural Design