Taiwan   |  2022

MUSE Design Awards Silver Winner

Soft Light and Whispers

Entrant Company

FORLIFE DESIGN

Category

Interior Design

Client's Name

Sub-Category

Residential

The gray hexagonal tiles on the floor and the wooden cabinets welcome you home. After extending the scale of the entrance and expanding the shoe cabinet, the residents changed out of their shoes into slippers before entering the rest of the house. Mirrors reflect light and helps gives the illusion of a bigger and brighter space. Although being small, the space functional and makes interiors seem much more spacious. The special paints on the hand-painted wall creates natural pine needle-like textures. The mixture of light and dark shades of gray infuses a warm and inviting atmosphere into the residence. The slender countertop on the lower level establishes the border between the main wall and the floor, and also allows the homeowner to store action figures and collections. The adjacent wall uses laminates and cabinets to build a cat jumping platform as well as homeowner's wine cabinet. This is a friendly environment for both residents and pets. Behind the wall behind the sofa stands a half-height partition to delineate the dining area, while the synchronized L-shaped kitchen island also serves as a division of fields. Without solid walls, the separated but not isolated volume is used to maintain the transparency of the view. On the sunny side, the floor-to-ceiling wood shutters dilute the brightness of natural light. In diffused lighting, subjects appear to have shadows with very soft edges. Accompanied by the subdued colors in the house, their timeless texture turns the room into a chic and sophisticated space. A shallow table at the window edge next to the dining room allows the homeowner to enjoy the beautiful scenery outside. You can have a cozy afternoon tea experience with a cup of coffee and some snacks. The wooden floor leads the way to the bedroom. With large white space and rustic texture as the main tone, environmental disturbance is reduced to keep the vibe calm and create a serene, relaxing escape from the world. Wooden louvers filter light and allow for beautiful shadows to fall, injecting enchanting gradual changes of light and shadow.

Credits

Miles Tseng
Viola Tsai
More Silver Winners
Interior
Japan
MUSE Design Awards - ANNIVERSARY WORLD
2022

Entrant Company

eleven nine interior design office

Sub Category

Retails, Shops Department Stores & Mall

Interior
Taiwan
MUSE Design Awards - Greenery
2022

Entrant Company

Pinhsu Design

Sub Category

Residential

Interior
Taiwan
MUSE Design Awards - Green Apartment
2022

Entrant Company

kaiyuanstudio

Sub Category

Residential

Landscape
China
MUSE Design Awards - Lishui Eco Sports Park
2022

Entrant Company

SpActrum

Sub Category

Concept Design