China   |  2022

MUSE Design Awards Gold Winner

Hejin Garden Poly Greentown

Entrant Company

Hangzhou Longtingscape Design

Category

Landscape Design

Client's Name

Beijing Xin Landscape Ecological Garden Engineering Co., Ltd.

Sub-Category

Commercial Landscape

The designer introduce the landscape of Nanhaizi Park into the community, so that people can experience the beauty of Yanjing at the door of their homes. The project introduces the elements of "Southern Autumn Wind" and combines the site conditions to create a "floating forest" to create a quiet and relaxing courtyard space, allowing people returning home to feel the natural atmosphere in the greenery and leisure. The color matching of black and gold creates a noble and elegant entrance scene. The transitional courtyard hides the interface between the inner courtyard and the city. The dry landscape and the graceful tree pose create an interesting contrast, creating a small and exquisite oriental atmosphere with a long-distance artistic conception in a square inch. Slowly stepping into the art gallery from the front court, as if entering a valley full of time imprints. The elegant welcoming guests loosen over the glass screen to convey homecoming greetings. The sun shines through the glass scenery wall, between the shadows of the trees, and on the promenade. Light and shadow begin a silent dialogue, and the quiet journey home begins. The breeze blows, and the wind-moving art installation "Butterfly Dance Secret Realm" moves, dancing with the wind, and light spots are projected on the scenery wall, like the imprint of time. Wetland, flowing water and sky light form a fantastic floating forest, creating an immersive experience space. The waterscape and the scenery wall are perfectly combined, and the depth of the space is perfectly displayed. The natural elements such as grass slopes, gravel and the waterscape complement each other, and nature and artificiality complement each other. The climate in the north is dry, waterscape water evaporates easily. The effect is difficult to maintain, design team use black metal material for polishing,simulate the reflection of water surface to achieve the effect of mirror waterscape.

Credits

Chief Designer/Hangzhou Longtingscape Design
Feng Yang
Assistant Designer/Hangzhou Longtingscape Design
HongbingWei
Assistant Designer/Hangzhou Longtingscape Design
QingjiangZhang
Assistant Designer/Hangzhou Longtingscape Design
Shichao Shen
Assistant Designer/Hangzhou Longtingscape Design
KunjianJin
Assistant Designer/Hangzhou Longtingscape Design
FeiyanWang
Photographer
Holi Landscape Photography
More Gold Winners
Landscape
China
MUSE Design Awards - Ningbo Coastal OCT Sunshine Bay
2022

Entrant Company

Tus-Design Group Co., Ltd.

Sub Category

Parks & Open Space Landscape

Interior
Hong Kong S.A.R., China
MUSE Design Awards - Mango Office
2022

Entrant Company

Hot Koncepts Design Ltd

Sub Category

Office

Interior
China
MUSE Design Awards - Youhuo · Royal Feast
2022

Entrant Company

Xupin Space Design Limited Company

Sub Category

Restaurants & Bars

Packaging
China
MUSE Design Awards - The baby meal that starts with a smile
2022

Entrant Company

Ivie

Sub Category

Rebrand