China   |  2022

MUSE Design Awards Silver Winner

Prefix Design Office

Entrant Company

Prefix Design

Category

Interior Design

Client's Name

Prefix Design

Sub-Category

Office

1. Designing: The sorting of space is from disorder to orderly placement. Our office is designed from a functional point of view. Negotiation area, bar area, material exhibition area, studying and communication area, working area, printing area, art exhibition area..... All these functions are arranged in an orderly manner, and the spaces are interconnected. People can feel the interlacing of light and shadow, the changes of the four seasons, and the flow of emotions. The space has made a detailed division of functional areas, the 1st floor is mainly for display and negotiation, and the 2nd floor is a working area. The first floor and the second floor are designed to communicate with each other by using the raised part to increase the communication between space and people. The large lighting surface also lets the space extends to the extreme, which makes it comfortable and natural. Virtual and solid: the use of facade glass can maintain visual extension, forming a semi-open pattern, light through the square hole brick mapping an orderly ‘virtual volume’ so that the space is more hierarchical. 2. Design concept: Symbiosis between architecture and nature. Architecture and space should coexist with nature and not be eliminated by time, but grow in time, retaining the temperature of time and human emotion. From the architectural point of view, the original building exterior is black marble, the door is facing the west, light is very abundant in the afternoon, we hope to find a form of symbiosis with natural emotions in modern architecture, using light and original ecological materials to express. Light - space with light will bring happiness. The light itself will not change, different object shapes will have different shadows, and different refraction angles will have different colors. Material -- use the most authentic color of material to fill the space. The rough texture and color of red brick restore the color of soil so that people can get close contact with nature in the simplest way, coexist with nature, and the space grows in nature.

Credits

Location
Room 103, Building 1, Dading Century Plaza, Guixi Street, Chengdu, Sichuan Province
Interior Design
Prefix Design
Chief Designer
Liao Shuheng
Construction Company
Prefix Design
Completion Time
September 2021
Project Area
100㎡
Photographer
Wang Yingzhou
More Silver Winners
Interior
Taiwan
MUSE Design Awards - Metrosexual
2022

Entrant Company

WYN Interior Design

Sub Category

Residential

Packaging
China
MUSE Design Awards - AMANCORY
2022

Entrant Company

Guangzhou General Manager Zheng knows Watch Industry Co., Ltd.

Sub Category

Fashion, Apparel & Accessories

Product
China
MUSE Design Awards - Shinning walnut
2022

Entrant Company

I. DECOR EXP. IMP CO., LTD.

Sub Category

Textiles / Floor Coverings

Product
China
MUSE Design Awards - Qingyi
2022

Entrant Company

Beijing Lizuo Technology Co., Ltd

Sub Category

Other Product Design