Taiwan   |  2022

MUSE Design Awards Platinum Winner

Convergence

Entrant Company

Surcreative Interior Design Co Ltd

Category

Interior Design

Client's Name

Sub-Category

Residential

Using gray and black tone, and a large variety of stone materials, bronze and titanium plates, the different materials are cleverly stacked on each other. The designer's highly layered stacking technique creates a luxurious modern style. Through the light insertion, the streamlined light flickers on each spatial surface, and the virtual and real can be gathered, overlapped and separated in space. In such a present home atmosphere, the pace of life is more powerful and accurate, and there is a flow of energy that won’t be ignored. The entrance has black iron grilles with different thicknesses being used, combined with sliding doors that are hidden, to separate the two spaces and maintain circulation, but also allow the dining room to present a changeable visual frame in the conversion of different angles. In order to break the sense of oppression and limitation of the original large beams in the public space, through the smooth flow of metal corrugated plates and light bars, when the light is reflected, the infinite space experience is stretched. The guest dining room uses different materials such as majestic gray marble, thin slate, bronze and titanium to make uniform color changes. The rough texture of the stone skin on the TV wall in the living room is embellished with bronze. The clever arrangement and combination, combined with the display of ambient lights, reflect the majestic momentum and organic texture between the concave and convex surfaces of the granite. From the TV wall to the back wall of the sofa, the designer uses the gradual decrease of color and the change of the rough surface to the smooth surface of the material, so that users can experience the gradual transition of the space level. The black mirror on the ceiling produce a mirror effect and the large titanium-coated plate reflects the design of the wall and the ground. In the same space, you can see different faces with different materials, and achieve the effect of elevated height.

Credits

Surcreative Interior Design Co Ltd
Chen Poyu
More Platinum Winners
Interior
China
MUSE Design Awards - Huahong Merchants Yunyue Zhenjing Sales Center
2022

Entrant Company

Zhejiang Bo Yue Construction & Decoration Engineering Design Co.,Ltd.

Sub Category

Commercial

Architectural
India
MUSE Design Awards - The Crystal Hall
2022

Entrant Company

Thomas Abraham

Sub Category

Conceptual

Architectural
Hong Kong S.A.R., China
MUSE Design Awards - Golden Union Park
2022

Entrant Company

Aedas

Sub Category

Mix Use Architectural Designs

Interior
China
MUSE Design Awards - Merchants Times Park Sales Center, Chengdu
2022

Entrant Company

Bluemoon Design

Sub Category

Mix Use Building: Residential & Commercial