2020 | Professional

MUSE Design Awards Gold Winner

Reshaping Nature

Entrant Company

Shenzhen Asymptote Architectural Design Co., Ltd.

Category

Interior Design - Hospitality

Client's Name

Country / Region

China

Huahong Cangnan Lingxi Sales Center, located in Cangnan County under the city of Wenzhou, breaks conventional presentation patterns of building sales offices with breakthrough transformation and unique modern art design.

The sales center space is designed to largely focus on functions, complemented and harmonized with local culture and natural environment. The grey and white building looks modern with the vertical textures. With an irregular, distinct appearance, it is surrounded by water. It reshapes the relationship between architecture and nature with the concept of showing respect to the natural environment.

The interior of the building adopts a style consistent with the exterior design. The gray-white theme color adds tranquility to the space. Starting from the front desk of the reception hall, a large glass curtain wall extends to the distance. It applies unified materials and design techniques to harmonize with the solid walls and weaken the facade relations. The curves formed by ripple pattern stainless steels show the water element on the ceiling, which echo the coastal location of the city along with the ancient wood grain stones on the ground. The modern abstract art decorations, featuring black old textures, work with the deadwood color art benches to lay a solid artistic foundation for the whole space at the entrance lobby.

Breaking people's psychological expectations highlights the design of the space dynamic line of this case. Stepping through the sand table area, visitors will not come straight to the negotiation area, as the designer has left enough room for imagination here, where visitors can stop in the bathroom for a little rest, before entering the 58-square-meter art gallery. The transparent wired glass screens on both sides serve as curtains to keep out the rain. The art sculptures placed between them fill the entire space with a sense of sequence. As visitors wander to enjoy the sight, they will feel as if they are walking in an art museum. It has hence solved the original problem of the space that had too long marketing route and disordered space.

Credits

Designer
Yang Song
Designer
Wu Nan
Photographer
Xu Ning-Long
More Gold Winners
Interior
2020
MUSE Design Awards - Exhibition for Movie Detention

Entrant Company

4Cus Creative

Category

Interior Design - Showroom / Exhibit

Interior
2020
MUSE Design Awards - The '50s

Entrant Company

Chen-lin Interior Design

Category

Interior Design - Residential

Interior
2020
MUSE Design Awards - Beijing Zhonghai Yinhai Club

Entrant Company

AICO

Category

Interior Design - Living Spaces

Packaging
2020
MUSE Design Awards - Feals

Entrant Company

Herman-Scheer

Category

Packaging Design - Health & Wellness