2020 | Professional

MUSE Design Awards Gold Winner

A taste of gentry

Entrant Company

AVEN Interior Design

Category

Interior Design - Residential

Client's Name

Country / Region

Taiwan

In this project, this space is a retirement residence for a client to have physical and mental recuperation in the future. The client requires a comfortable and relaxing residence. With the great traffic flow, delicate coordination of colors, lighting, soft furnishing and adorable patterns, the single-family villa is built along the mountains, and it presents rich and patchy residential spaces. The designers adopt French country style as the main axis, using mint blue that the client prefers to embellish each space. The space presents a unique atmosphere. The single-family villa is built along the mountains, so the designers take into account multiple things when planning. From the most basic base condition, they carefully measure the slope angles and other environmental conditions to achieve the most comprehensive and safe configuration. In addition, water and soil conservation works, waterproof paint, and dust-proof paint are used as auxiliary to overcome various environmental factors so that the house can have complete supporting devices in the natural environment. Moreover, they take into account the client’s requests. The client hopes to arrange the space as a senior residence in the future. Thus, the designers sophisticatedly reserved a wide passageway, such as enlarged bathroom space and floor-to-ceiling windows to change the grid line, showing the integration of mountain view and interior space. The mountain view outside can be seen inside the house. The designers adopt comfortable tones as the configuration, so the space presents clear and fresh look. Simultaneously, they use the client’s favorite elegant jazz blue tone as the main color to have the shade matching. Thus, the first to fourth floors, the walls, public and private spheres, soft furnishings and the edge of the space to the bathroom space are all embellished with dark and light jazz blue. The client can wander in his favorite space tone when he returns home, relaxing mentally and physically.

More Gold Winners
Interior
2020
MUSE Design Awards - Cities & Gardens Boutique Suites

Entrant Company

ROOM+ Design & Build

Category

Interior Design - Home Stay / Airbnb

Interior
2020
MUSE Design Awards - Mix and Match

Entrant Company

Ciao Syuan Interior Design

Category

Interior Design - Office

Interior
2020
MUSE Design Awards - Fongguan Yufu Villa

Entrant Company

LESLIE LAM DESIGN STUDIO

Category

Interior Design - Residential

Lighting
2020
MUSE Design Awards - The Address Downtown Dubai

Entrant Company

Reveal Design Group

Category

Lighting Design - Hotels & Hospitality (Interior Lighting)