Taiwan   |  2022

MUSE Design Awards Silver Winner

Land of Sanctuary

Entrant Company

Steve Lu Design Studio

Category

Interior Design

Client's Name

Sub-Category

Residential

The vintage building is located in the Xixi River of Hangzhou, which possesses exceptional charming features of the Hui Styled Architecture. After entering the house, the distinctive lightwell design receives excellent sunlight; the light and shadow flow like a vivid ink painting. People can also enjoy soaking in the sunshine, getting rid of the hustle and bustle, comfortably appreciating the captivating ambiance of the century-old property. We renovate the century-old architecture built in the Ming Dynasty. Ingeniously preserve the distinguished pattern and feature of Hui Style Architecture; moreover, exploit the updated elements to bring about a contemporary Oriental Zen style. Save the original tiles of the roof and refinish the interior ceiling and fa├žade with diatomaceous earth coating. Adopt the traditional craftsmanship and introduce the eco-friendly and timeless ideas, successfully lasting the respectable antiquity and opening the new phase of the residence. We utilize the modern steel skeleton construction to erect the up-to-date bones to the ancient mansion built by natural timbers. Also, varnish the original roof tiles with waterproof and thermal-protective coating, set up a large glass to shade the lightwell, and pave the indoor floor with handmade gold bricks to achieve the effect of excellent circulation and homoiothermy of the whole space. Broaden the original narrow and sloping staircases of the square patterned Hui style structure, and set up the circular flow to walk and move smoothly. The atrium serves as the hallway, which leads to the varying rooms for making tea, meditation, and dining on the first floor. Afterward, step into the living room on the second floor; people can receive the appealing scene of Xixi River through the open carved windows. Carefully retain the original tiles and timbers of the building, and renovate it by laminating the aged-texture wood planks. Play the traditional craftsmanship and decorate with restored wood carved masterpieces to carry on the glory of days of yore. The natural diatomaceous earth coating applied to the interior ceiling and fa├žade with excellent moisture-conditioned performance, which is eco-friendly and simply charming.

Credits

Design Director
Steve Lu
Designer
Vickie Ou
More Silver Winners
Architectural
Italy
MUSE Design Awards - iLiv@Grange
2022

Entrant Company

Mercurio Design Lab S.r.l.

Sub Category

Residential

Interior
Taiwan
MUSE Design Awards - TANGTI hair
2022

Entrant Company

MKY DESIGN

Sub Category

Beauty Salon

Packaging
China
MUSE Design Awards - The green life of packaging for mobile phone shell
2022

Entrant Company

Shenzhen YUTO Packaging Technology Co., LTD

Sub Category

Other Packaging Design

Packaging
China
MUSE Design Awards - The baby meal that starts with a smile
2022

Entrant Company

Ivie

Sub Category

Baby & Children