Taiwan   |  2022

MUSE Design Awards Silver Winner

Green Apartment

Entrant Company

kaiyuanstudio

Category

Interior Design

Client's Name

Wu Residence

Sub-Category

Residential

This is the renovation of an old single-storey residence, with an actual indoor area of around 60m2. Given the commonly seen conditions such as leakage and old pipelines in old houses, the first step after the team took over was to start with the updating of the fundamental engineering, to reinforce the building constitution, to redesign the entire indoor layout as well as the circulation, thereby creating a flexible, practical, and high-performance arrangement of public and private venues with an excellent sense of flow via the refined organization of surfaces. Second was greatly adopting clean, bright white with warm grey and light wood colors as the cozy base tone for the space, complemented by an open-style unit arrangement that can easily interact with the residents to effectively enlarge the sense of space and vision. For the design, arc lines are used for many stylish surfaces along with the different heights of the ceilings covering the pipelines, thereby significantly enhancing the sense of softness, as well as resolving the shortcomings of the insufficient height of the house previously due to the low beams. The foyer section by the entrance has selected tiles for the flooring, together with columns as the screen shield to separate it from the public space without influencing the open sense of vision. The high cabinets and low tabletop extending from the foyer to the television wall all adopted a suspended style with contrasting harmonious colors, thereby offering a light posture with large storage. The living room layout is refreshingly elegant, with the large window facing into the prosperous treetops making it an obvious natural installation. A fixed seating area is arranged by the window to replace the movable furniture for resting and admiring the views. A reading area is planned behind the sofa, with a customized 70cm-deep desk according to the demand. The kitchen and dining areas are perfectly integrated via the colored-stone central island, where the raised height ingeniously hides the traces of life, while the lively dining table and chair combination create fun for each meal.

Credits

Design Director
Hsiung, Chang-Tao
Photographer
Chiu, Chuang-Hsi
More Silver Winners
Interior
Taiwan
MUSE Design Awards - TANGTI hair
2022

Entrant Company

MKY DESIGN

Sub Category

Beauty Salon

Interior
Taiwan
MUSE Design Awards - Twilight
2022

Entrant Company

True Thing Design

Sub Category

Living Spaces

Architectural
China
MUSE Design Awards - SMS Pingshan Innovation School
2022

Entrant Company

CMAD Architects

Sub Category

Public Spaces

Landscape
United States
MUSE Design Awards - Quail Meadow 3D Concept
2022

Entrant Company

Zeterre Landscape Architecture

Sub Category

Concept Design